YOQIDO meridian health                                            

       eenvoudig en effectief pijnklachten oplossen

pijnbestrijding in Noord-Brabant

chinese therapeut


YOQIDO MERIDIAN HEALTH: NIEUWE THERAPEUTISCHE MASSAGETECHNIEK
UW PIJNKLACHTEN OPLOSSEN ?    EENVOUDIG EN ONMIDDELIJK RESULTAAT


Een beetje verscholen op nummer 13a aan het van Bergenplein in Etten-Leur Noord is de Yoqido Meridian Health praktijk voor Original Tenderpoints Tuina gevestigd. Eigenaar Yun Feng Lan is daar begin januari gestart met zijn voor Nederland unieke behandelingen om pijnklachten te verhelpen. Deze behandelingen zijn gebaseerd op therapeutische massage, acupressuur en het reguleren van energiestromen.


Yun Feng Lan woont al meer dan 20 jaar in Nederland, maar heeft zijn studie Chinese Fysiotherapie deels in Nederland en deels in China gedaan. Hij is in 2008 afgestudeerd in Beijing aan de School of China Academy of  Traditional Chinese Medicine. Om zich verder te specialiseren heeft hij een vervolgstudie gedaan voor massage master aan de University of Traditional Chinese Medicine, ook in Beijing, waar hij in 2010 afstudeerde.


BEHANDELING

Bij de behandeling wordt gekeken naar de oorsprong van pijnklachten, waarna vervolgens de therapeutische massage wordt gebruikt. Original Tenderpoints Tuina massage is een mix van massage en acupressuur om door druk blokkades op te heffen en zo de pijn te verminderen of verwijderen. Vervolgens wordt met massage op de doorstroming van energie gewerkt via de meridianen die we in ons lichaam hebben en dat zijn er twaalf.


KLACHTEN

Deze Chinese natuurgeneeswijze bestaat dus eigenlijk uit twee therapieën, de OTP Tuina met therapeutische massage en acupressuur voor pijnbehandeling en de meridiaan massage voor de doorstroming van energie en ontspanning. Yoqido Meridian Health heeft diverse soorten behandelingen voor onder andere hoofdpijn, pijn en/of stijfheid in de nek, rugpijn, schouderpijn of stijfheid, gewrichtsklachten, zenuwpijn, spierkramp, menstruatiepijn, koude en/of stijve armen en benen, vermoeidheid, slapeloosheid enzovoorts.

De therapieën kunnen afzonderlijk en gecombineerd toegepast worden en de duur kan variëren van 30 tot 90 minuten, uiteraard met voordelige pakketaanbiedingen. Een behandeling heeft binnen 15 minuten al een positief resultaat.Een Chinese natuurgeneeswijze, Het is eenvoudige behandeling, met onmiddelijk, verbluffend resultaat!
Original Tenderpoint Tuina  Therapie bestaat uit een reeks beginselen en een set van technieken om pijnklachten te behandelen. De principes zijn radicaal, zelfs gezien vanuit de traditionele Chinese geneeskunde.
Original Tenderpoints Tuina  Therapie gebruikt compressie, door druk uit te oefenen op specifieke punten om blokkades op te heffen, zodat een vrije stroom van energie wordt hersteld. Het is een mix van massage, acupressuur en energiewerk.